keskiviikko 24. helmikuuta 2010

LACUNA COIL + Dommin, Blackstar Halo 15.2. NOSTURI

Eli, maanantaina 15. helmikuuta oli minun ja ystäväni kauan odottama keikka - Lacuna Coil!
Viimeksi olin kokonaisuudessaan yhtyeen keikan (tai no, paremminkin keikat) nähnyt joulukuussa 2008, jolloin he lämmittelivät Bullet For My Valentinea, kesällä (2009) tapasin Lacuna Coilin Graspop Metal Meetingissa Belgiassa, mutta keikasta en paljoa ehtinyt näkemään - oli kiire päästä SlipKnoTin eturiviin.

Nyt olimme kuitenkin hyvissä ajoin jonottamassa, vaikka paljon ei ollut missään puhetta, että kukaan lähtisi +10 asteen pakkasessa jonottamaan. Porukkaa oli siellä muutama tuttu jo ennestään ja loput saapuivat "vasta" pari tuntia ennen keikan alkamista.

Illan aloitti Tamperelainen Blackstar Halo.Juuri uuden kakkos-levynsä Until Illumination julkaissut bändi on kerätty kasaan Downfall-nimisen yhtyeen raunioista. Ei ihme että musiikki kuulosti niin tutunomaiselta!


Harmittavan vähän oli Blackstar Halon aikana porukkaa, olisin suonut kyllä heille enemmän yleisöä. Musiikki oli hyvää, omia sanojaan lainaten "melodista death metallia", mutta ehkäpä tällä kertaa oltiin lämmittelemässä vähän väärää bändiä - osa kohdeyleisöstä ei selvästikään ollut tottunut tämän tyyppiseen musiikkiin ja varsinkaan siihen, että semmoinen lämmittelisi Lacuna Coilin tyylistä yhtyettä.

Kotisivuilta löytyvät linkit niin MySpaceen, kuin Twitteriin yms :)

Silti minua ärsytti hieman osa porukasta, joka vain olla ja mollotti. En tietenkään vaadi hyppimään yhdellä jalalla mukana, jos musiikki ei iske pätkän vertaa, mutta on hyvien tapojen mukaista ja etenkin kirjoittamaton sääntö taputtaa biisien jälkeen bändille. Jos ei muuten, niin kunnioittaisi edes pääesiintyjän toivetta valita kyseinen yhtye lämppäriksi.
Blackstar Halolla on maaliskuussa kiertue Scar Symmetryn kanssa, eri puolilla Suomea, mukana muistaakseni ainakin Hellsinki ja Hämeenlinna, yhteensä neljä keikkaa. Kannattaa tsekata!

-

Olin hieman yllättynyt, kun luin että Lacuna Coililla on kaksi lämppäriä. Ei sillä, ihan hyvä juttu!

Nimittäin seuraavaksi oli vuorossa Los Angelesilainen yhtye nimeltä Dommin, mikä oli ainakin mulle ihan uusi tuttavuus.
Dommin oli erittäin positiivinen uusi tuttavuus! Rockia soittava bändi, joka on tyyliltään Misfitsiä, ei vaan voi olla huono!

Domminilta on juuri ilmestynyt uusi albumi nimeltä Love Is Gone. Sen verta energinen ja svengaava keikka oli, että suosittelen ehdottomasti tutustumaan bändiin! Ja toivottavasti saadaan bändi toisenkin kerran Suomeen vierailemaan :)


http://www.dommin.com/
Kotisivuilla paljon kaikkea mielenkiintoista, ja kannattaa EHDOTTOMASTI kuunnella MySpacesta maistiaisia!
Semmoinen tiedote vielä Domminista, että ovat lähdössä kiertueelle varmasti kaikkien tunteman HIMin kanssa, ei paha lainkaan ;)

-

Ja sitten estradille astui LACUNA COIL!

Yhtye aloitti uudelta levyltä Shallow Life löytyvällä Survive-biisillä.Lacuna Coilin mikin varsissa loistivat jälleen energisinä ja valloittavina ihana Cristina (Scabbia) sekä

urheasti olkapää kipeänä laulanut Andrea (Ferro).


Cristina jutteli useaan ottesseen varsin syvällisiä asioita yleisön kanssa ja sai monet miettimään erinäisiä asioita..


Tunnetta ei yhdestäkään biisin esityksestä puuttunut. Lacuna Coil on yksi niistä harvoista bändeistä, jotka antavat OIKEASTI kaiken tunteensa näkyä JOKAISESSA biisissä.


Spesiaali biisinä kuultiin yksi täysin Italiaksi laulettu biisi, harvoin soitettu Senzafine.


Senzafine oli kappaleena erittäin kaunis, pysäyttävä ja tunteellinen.
Heti Senzafinen perään kuultiin yksi mun henk.koht. lemppareista uudelta levyltä nimittäin I Wont Tell You. Se on aivan mahtava kappale, mutta jokaisen tulisi kuulla se livenä - ihan tajutonta!
Tämän jälkeen kuultiin ehdoton Lacuna Coil-hitti Heavens A Lie!

Keikan lopun häämötettyä settiin astuivat Lacuna Coilin ehdottomat iki-vihreät nimittäin Enjoy the Silence ja viimeisenä soitettiin oikeutetusti Our Truth!

www.lacunacoil.it
Kannattaa tutustua kotisivujen tarjontaan ja MySpacessa päivittyvät hyvin kiertue-aikataulut :)

Keikasta voi vetää semmoisen yhteenvedon - mahtava, tunteikas ja energinen. Myös yleisfiilis oli todella positiivinen. Jäimme ystäväni kanssa odottamaan bändiä siihen ulkopuolelle, koska junankin lähtöön oli ihan kiitettävästi aikaa. Ja niinhän siinä, onneksi, kävi että bändillä oli aikaa jäädä juttelemaan ja ottamaan kuvia, ennen lähtöä kohti Turkua ja laivaa. Jätkät ja nainen, heh, olivat juuri niin mukavia kuin osasi odottaakin! Tämmöisen persoonan ja fani-ystävällisyyden omaavia muusikkoja musiikki-bisnekseen ENEMMÄN, kiitos!

  Biisi-lista oli seuraavanlainen, puolet puuttuu koska se on ystävälläni (:D) :
Survive
Underdog
Closer
I'm Not Afraid
Fragments
Tight Rope
Senzafine
I Wont Tell You
Heaven's a Lie
Fragile


ja siihen loppuikin setti-lista mun osaltani :D Mutta sen muistan että lopussa kuultiin mm. Enjoy the Silence sekä Our Truth.

Ensi kertaa odotellessa, joka on kuulemma bändin itsensäkin mielestä toivottavasti mahdollisimman pian :)

- S

1 kommentti:

  1. Moikka,

    toivothan Domminia eventfulin sivuilla! Olisi kyllä hienoa saada Domminit takaisin tänne meidän kulmille!

    http://eventful.com/performers/dommin-/P0-001-000009631-6/demand

    VastaaPoista